М’які і дуже ніжну халву можна приготувати з шоколадного соусу або розтопленого шоколаду, насіння, висівок.
Інгредієнти:
– темні родзинки без кісточок (120 г);
– гіркий шоколад (96 м);
– висівки пшеничні (36 р);
– очищені насіння соняшникове (160 г).
Всуху обсмажити на сковорідці соняшникове насіння, пересипати в миску, додати необхідну кількість висівок, інгредієнти подрібнити блендером.
Добре промити родзинки, пересипати його в миску, залити гарячою кип’яченою водою, накрити кришкою і відставити на вісім хвилин.
По закінченні вищевказаного часу віджати родзинки, перекласти його в посуд з подрібненим насінням і висівками, додати розтоплений шоколад.
Добре збити блендером інгредієнти, після цього перекласти приготовану шоколадну суміш на невелике деко, застелене папером, рівномірно розподілити її.
Відправити лист з шоколадною халвою в холодильну камеру і залишити на чотири години, потім нарізати застигле ласощі невеликими порційними шматочками, перекласти на блюдо і подавати до чаю. Шоколадну халву можна зберігати у холодильній камері приблизно півтора тижні.