Шоколадна паска з сиру на сметані

Шоколадна паска з сиру на сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропоную приготувати дуже смачну сирну шоколадну великдень. Приготувавши її, ви доставите величезне задоволення, особливо дітям!

Покроковий рецепт

Змішати всі інгредієнти, крім шоколаду. При бажанні, сир краще протерти через сито, щоб не було грудочок. Всю сирну масу добре перемішати.

Шоколад порубати ножем на дрібні шматочки. Трохи відкласти для прикраси, решту закидаємо в сирну масу.

Гарненько все перемішуємо.

Пасочницу (або будь-яку іншу форму з дірочками, наприклад, друшляк), вистилаємо марлею, складеною в чотири рази. Викладаємо сирну масу в пасочницу до «плічок». Кінцями залишилася марлі накриває великдень. Зверху кладемо тарілку і встановлюємо гніт (баночку з водою). Саму пасху ставимо в глибоку чашу, так як протягом деякого часу буде виділятися зайва рідина. Її потрібно періодично зливати. Прибираємо великдень в холодильник на ніч.

Дістаємо великдень, прибираємо гніт. Відкриваємо великдень (знімаємо кінці марлі). Зверху кладемо тарілку (на якій ви хочете подавати великдень) і різко перевертаємо форму. Таким чином наша великдень вже опинилася на тарілочці. Тепер знімаємо форму і марлю.

Залишається прикрасити сирну паску за своїм настроєм шматочками шоколаду, які ми раніше відклали. Подаємо до столу. Приємного апетиту!