Шоколадні оладки на ряжанці

Шоколадні оладки на ряжанці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


1. У глибоку ємність виливаємо ряжанку або будь-який інший кисломолочний продукт. Необхідно, щоб вона була тепленька. Сюди ж додаємо білок і жовток, солимо і висипаємо цукор. Розмішуємо вилочкою або іншим зручним для Вас предметом до утворення дрібних бульбашок.


2. Потихеньку в утворену масу додаємо борошно, шоколад і соду. В залежності від якості борошна, можливо потрібно буде відкоригувати її кількість – додати більше або менше. Але важливо враховувати, що якщо борошна буде багато, то оладки стануть пишніше , але забиті і тугі, а якщо додати недостатня кількість – то вони швидко осядуть після смаження. Накриваємо тісто і залишаємо в теплі на 30 хвилин.


3. Приступаємо до смаження. На розігріту сковорідку наливаємо 20 грам соняшникової олії. І акуратно ложечкою розподіляємо тісто по поверхні сковорідки. Смажимо до рум’яної скоринки пару хвилин з обох сторін на середньому вогні.

4. Готові оладки покласти на тарілку з папером, яка забере собі зайвий жир, а перед подачею прибираємо її. За бажанням і смаком додаємо сироп, варення, соус та інше.
5. Готуємо теплий напій і дегустуємо оладки. Приємного апетиту!