Легкі в приготуванні тістечка з доступних продуктів.
Інгредієнти
вершкове масло – 200 г | |
шоколад – 120 г переважно гіркий, але можна взяти і інше | |
яйця – 4 шт | |
цукор – 150 г | |
сіль – щіпка | |
мелений мигдаль – 50 г | |
борошно – 200 г | |
какао-порошок – 2 ст. л | |
розпушувач – 1/2 пакетика | |
молоко – 6 ст. л | |
апельсин – 1 шт | |
білий шоколад – 150 г |
Духмяні смачні тістечка, дивовижне поєднання різних видів шоколаду та цитрусових.
Покроковий рецепт
Підготувати всі необхідні інгредієнти для тіста. У чашці з’єднати борошно, мигдаль, какао і розпушувач.
Шоколад поламати на шматочки, додати вершкове масло. Розтопити шоколад з маслом на гарячій водяній бані, помішуючи. Злегка остудити.
Яйця збити з цукром і сіллю до отримання пишної маси.
В яєчну суміш при постійному помішуванні ввести розтоплений шоколад з маслом.
В яєчно-шоколадну масу невеликими порціями вмішати борошняну суміш із сухих інгредієнтів. Додати молоко.
Все ретельно перемішати. Має вийти не дуже густе і не рідке тісто.
Тісто розподілити по змазаним маслом формочках. Формочки заповнити на 2/3. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.
Поки тістечка печуться, приготувати соус. Ретельно апельсин вимити, висушити. У вигляді тонкої соломки зрізати цедру. Сік вичавити.
Білий шоколад поламати на шматочки і розтопити на гарячій водяній бані, постійно помішуючи.
В розтоплений шоколад додати сік апельсина, перемішати.
Вийняти тістечка з духовки, остудити, перекласти з форми на блюдо, полити шоколадно-апельсиновим соусом, прикрасити цедрою апельсина. Приємного апетиту!