Шоколадні тістечка з апельсиновим соусом

Шоколадні тістечка з апельсиновим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Легкі в приготуванні тістечка з доступних продуктів.

Інгредієнти

вершкове масло – 200 г
шоколад – 120 г переважно гіркий, але можна взяти і інше
яйця – 4 шт
цукор – 150 г
сіль – щіпка
мелений мигдаль – 50 г
борошно – 200 г
какао-порошок – 2 ст. л
розпушувач – 1/2 пакетика
молоко – 6 ст. л
апельсин – 1 шт
білий шоколад – 150 г

Як приготувати Шоколадні тістечка з апельсиновим соусом

Духмяні смачні тістечка, дивовижне поєднання різних видів шоколаду та цитрусових.

Покроковий рецепт

Підготувати всі необхідні інгредієнти для тіста. У чашці з’єднати борошно, мигдаль, какао і розпушувач.


Шоколад поламати на шматочки, додати вершкове масло. Розтопити шоколад з маслом на гарячій водяній бані, помішуючи. Злегка остудити.

Яйця збити з цукром і сіллю до отримання пишної маси.

В яєчну суміш при постійному помішуванні ввести розтоплений шоколад з маслом.

В яєчно-шоколадну масу невеликими порціями вмішати борошняну суміш із сухих інгредієнтів. Додати молоко.

Все ретельно перемішати. Має вийти не дуже густе і не рідке тісто.

Тісто розподілити по змазаним маслом формочках. Формочки заповнити на 2/3. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.

Поки тістечка печуться, приготувати соус. Ретельно апельсин вимити, висушити. У вигляді тонкої соломки зрізати цедру. Сік вичавити.

Білий шоколад поламати на шматочки і розтопити на гарячій водяній бані, постійно помішуючи.

В розтоплений шоколад додати сік апельсина, перемішати.

Вийняти тістечка з духовки, остудити, перекласти з форми на блюдо, полити шоколадно-апельсиновим соусом, прикрасити цедрою апельсина. Приємного апетиту!