Шоколадний пиріг на швидку руку

Шоколадний пиріг на швидку руку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.




Рецепт цього шоколадного пирога надзвичайно простий і легкий у приготуванні, тому не варто нервувати, що гості в хаті, а Вам нічим пригостити, адже, вже через 45 хвилин Ви будете ласувати ароматним і ніжним шоколадним бісквітом.
Цей рецепт використовую як базовий, якщо пропитываю соками і компотами або роблю крем, тоді можу і на дні народження приготувати. Сьогодні просто до чаю, тому “одягаємо гарний настрій”, переговариваемся з гостями і замішуємо тісто.
Для цього в каструлю засипаємо всі сухі інгредієнти, швидко перемішуючи їх. Отже, в каструлі у Вас вже є борошно, какао, цукор, борошно, щіпка солі і чайна ложка соди, і звичайно ж ванільний цукор. Куди без нього?!



Тепер черга за рідкими інгредієнтами. Поки розтоплюємо маргарин (роблю в духовці, яка нагрівається для пирога – не забуваємо її включити на 180 градусів перед приготуванням), вливаємо молоко, рослинне масло, розтоплений маргарин (попередньо охолоджений) і розбиваємо два яйця. Все перемішуємо і переходимо до заключного етапу.











Змащуємо форму рослинним маслом. Коли готую на свято, форму застеляють пергаментом, щоб бісквіт не потягнуло вгору і він рівномірно виріс, якщо для себе, як сьогодні, адже, всі прийшли гості – свої), обходжуся без пергаменту.
У наше тісто додаю оцет, отримую бульбашки. Перемішую і виливаю у форму. А щоб вийшло повітря – кручу тричі за годинниковою стрілкою і тричі стукаю по столу, в духовку на 190 градусів на 30 хвилин.
Поки пиріг в духовці, готую шоколадну глазур.
Цукор і какао перемішую, щоб не було грудочок, потім наливаю воду і ставлю на маленький вогонь, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. 2 хвилини на вогні, знімаю і додаю масло, перемішую і даю охолонути.
Виймаю, змащую шоколадною глазур’ю і прикрашаю замороженої полуницею. Гості не встигли договорити, а пиріг вже на столі)
Чоловік із сином встигли на шматочок пирога, все розмели в два рахунки)
Приємного апетиту!