Торт дуже простий, дуже смачний, просто одне задоволення, для тих, хто любить шоколад!
Інгредієнти
Борошно – 1 склянка | |
Цукор – 1 склянка | |
Яйце – 2 | |
Сода – 0,5 ч. л | |
Розпушувач – 0,5 ч. л | |
Какао – 4,5 ст. л | |
Молоко – 0,5 склянки | |
Раст. олія – 3 ст. л | |
Темний шоколад – 300гр | |
Коньяк або ром – 3 ст. л. | |
Жирні вершки, 33% не менше – 0,5 л |
Підготуйте всі інгредієнти, можете використовувати щось по своєму смаку, наприклад, горішки або сухофрукти.
Інгредієнти розраховані на форму 22-26см
Час приготування: 50-60хв
Покроковий рецепт
Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, соду, розпушувач, какао
Потім додаємо молоко, масло, яйця
Все перемішуємо міксером, тісто виходить рідке, як сметана
Заливаємо тісто у форму
Ставимо хвилин на 40 в духовку, температура 185-190 градусів
Приготування мусу:
Розтоплюємо шоколад на водяній бані
Вершки збити в густий крем, акуратно вилити шоколад, вершки, помішуючи ложкою, додати ром(коньяк)
Дастаем бісквіт з духовки, даємо йому охолонути. Зверху виливаємо мус, ставимо в холодильник на ніч.
Зверху можна посипати какао, або зрізати краї від бісквіта і зверху обкласти дрібними грудочками (як на фото)