А-ля “солодка шоколадна ковбаска” тільки у вигляді красивого тортика, який не соромно подати до будь-якого свята!
Інгредієнти
Печиво – 3 пакети (по 120 грам кожна) | |
Для шоколадного соусу | |
Цукор – 1 чашка | |
Какао-порошок – 1/2 склянки | |
Вода – 1/2 склянки | |
Масло несолоне – 2/3 склянки | |
Кава – 1/2 чайної ложки | |
Ванільна есенція – 1 чайна ложка | |
Для крему-ганаша | |
Вершки жирні – 1 / 2 склянки | |
Нарізаний шоколад – 100 грам | |
Для прикраси | |
Шоколадними цукерками, шоколадною стружкою, рубленими смаженими горішками – на розсуд |
Сьогодні я ділюся рецептом шоколадного торта без запікання. Я б назвала його «Солодка ковбаска» (так як основа рецепти саме «Солодка шоколадна ковбаска»), але це ж тортик.
Десерт м’який, шоколадний з вершковим смаком. Більш того, це простий і дійсно швидкий процес приготування. Такий шоколадний торт легко приготує навіть дитина!
Покроковий рецепт
Взяти цукор в миску. Додати какао-порошок, кава і воду до нього. Добре перемішати, поки весь цукор повністю не розчиниться. Зберігайте цю суміш на слабкому вогні і додайте масло.
Довести до кипіння на середньому вогні, щоб соус загус. Час приготування на цьому етапі становить приблизно 4-5 хвилин. Перемішувати час від часу. Потім додати ванільну есенцію. Зняти з вогню і дати йому охолонути протягом 15 хвилин.
Поки соус остигає, перейдемо до наступного етапу .
Одну пачку печива подрібнити в мисці за допомогою качалки на великі шматочки. Інше печиво подрібнити в блендері до стану крихти. Змішати всі печиво. Додати шоколадний соус. Акуратно перемішати.
Змастіть підстава форми та внутрішні краї маслом. Вилийте приготовлену шоколадну суміш з печива, приготовлену раніше. Розподіліть, вирівняйте і трохи утрамбуйте за допомогою шпателя. Приберіть пиріг в холодильник. Стояти він повинен не менше години. До того часу, коли суміш застигне в холодильнику.
Приготуємо крем – ганаш для покриття пирога (торта). Розігрійте вершки на сковороді. Коли вони от-от закиплять, вимкніть вогонь. Додайте нарізаний шматками шоколад і зачекайте 2 хвилини. Потім акуратно перемішайте, поки весь шоколад повністю не розчиниться в вершках. Дайте охолонути протягом 10-15 хвилин. Крем-ганаш готовий!
Дістаньте форму з тортом з холодильника і вилийте шоколадний ганаш зверху (1/2 частина ганаша відкладіть, приберіть поки в холодильник). Приберіть торт знову в холодильник на 4-5 годин, поки все не затвердіє.
Після того, як суміш повністю застигне, вийміть форму для випічки з холодильника і обережно зніміть бічні стінки (якщо знімна) або вийміть торт. Розтопіть на водяній бані відкладений раніше крем-ганаш і змажте боковинки торта. Прикрасьте шоколадний торт «Солодка ковбаска» на свій розсуд: шоколадними цукерками, шоколадною стружкою, рубленими смаженими горішками…). Подавайте до столу. Приємного апетиту!