В силу своєї завантаженості і в ритмі міста на кулінарію і приготування перших, других страв немає часу, а здивувати гостей чимось смачним хочеться. Є швидкий і простий рецепт приготування шарлотки з грушами. Готується він за 30 хвилин, а виходить дуже смачно. Для цього потрібно взяти:
вершкового масла;
цукру;
кориці;
2 яйця;
борошна;
молока;
150 грам волоських горіхів;
1 грушу;
1 ст. л. меду.
Для прискорення процесу приготування потрібно відразу включити духовку і встановити температуру 190 градусів.
У глибокій мисці для тіста змішати яйця, пів склянки молока і цукру, потім збити до збільшення об’єму. До яєчно-молочної маси додати вершкове масло і половину волоських горіхів. Волоські горіхи можна подрібнити з допомогою ножа. До всіх інгредієнтами додати борошно і замістити тісто.
Грушу розрізати по полам і вирізати серцевину, потім нарізати тонкими часточками.
У підготовлену форму влити тісто і зверху викласти скибочки груші у формі сонечка, потім посипати горіхами.
Випікається заливна шарлотка з груші 30 хвилин. Готового пирога дати трохи охолонути і вийняти з форми. Подається шарлотка гарячої, попередньо змащений медом або тертим шоколадом.