Приготувати таку закуску не складе особливих труднощів, але результат вам дуже сподобається. Варіантів приготування бутербродів зі шпротами багато, але мій варіант особливий.
Інгредієнти
чорний хліб – 10 кус | |
майонез – 100 гр | |
часник – 5 зубчиків | |
яйце – 4 шт | |
солоний огірки – 4 шт | |
шпроти – 1 банка |
Скажу відразу, ця закуска моя улюблена їх усіх. По-перше, така закуска робиться швидко і просто. По-друге, така закуска економічна, а виглядає на столі дуже красиво і гідно. По-третє, і мабуть в основних, дуже смачна закуска!
Покроковий рецепт
Обсмажимо хліб з двох сторін на розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії.
Яйця відварити до готовності. Очистити і натерти на крупній тертці 2 яйця, а два залишити. Часник продавити через прес. Змішати яйця, часник і майонез. Отриманою сумішшю добре змастити кожен шматочок хліба.
Солоні огірки нарізати на тоненькі смужечки. Залишилися яйця ріжемо на кружечки. На хліб кладемо огірок, а зверху яйце.
Зверху викладаємо шпроти. У мене великі, тому на кожен бутерброд я поклала по одній рибині.
При подачі до столу закуску можна викласти на лист салату і прикрасити наприклад гілочками аґрусу. Це дуже красиво і незвично. Ви також можете прикрасити маслинами або оливками. Це теж додасть блюдо гарний святковий вигляд.