Судак, смажений з морквою

Я приготувала традиційним способом. Судак, смажений в борошні на сковороді з додаванням моркви і цибулі.

Інгредієнти

Судак – 1 рибка
Борошно – 50 гр
Цибуля – 1 шт
Морква – 1 шт
Олія (рафінована) – 50-100 мл
Зелень – 100 гр
Часник – 1 зубчик
Сіль – за вкуску
Перець – за смаком

Як приготувати Судак, смажений з морквою

Судак — річкова риба. Без судака не обходиться не один стіл. Судак відварений відмінно підходить для людей після операцій і травм. Для дієтичного харчування, що бажають скинути зайву вагу, він просто незамінний. З судака рекомендують починати прикорм маленьких дітей. У м’ясі судака міститься багато білка і корисних мікроелементів найважливіших для людського організму.

Покроковий рецепт


Тушку судака вимити, почистити і розпотрошити.

Потім порізати на порційні шматки.


В окремій тарілці готуємо борошно і сіль з перцем, перемішавши обвалюємо шматочки риби. У сковороду налити олію для смаження і нагріти до потрібної температури.


Викладаємо шматки в сковорідку. Обсмажуємо з двох боків до появи золотистої скоринки.

Поки судак смажиться нарізаємо цибулю кільцями і моркву невеликими шматочками і викладаємо до судку в сковороду. Я додаю трохи часнику для аромату, але це індивідуально.

Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і смажимо ще протягом 10 хвилин. Подаємо на стіл зі свіжою зеленню і овочами. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Печена риба у власному соку