Отже, беремо містку миску. У неї просіюємо борошно пшеничне (потрібно 60 гр на цьому кулінарному етапі). До борошна підсипаємо цукор і сухі дріжджі.
До сипких інгредієнтів в миску вливаємо прокип’ячену воду. Температура води повинна бути близько 37 градусів.
Використовуючи віночок, інгредієнти перемішуємо. Отриману суміш залишаємо в теплі на 15 або 20 хвилин.
За цей час суміш піднялася. У неї підсипаємо сіль і вливаємо зазначену норму рослинного масла. Акуратно перемішуємо.
В отриману масу починаємо просіяти борошно, відразу її вмішуючи в рідину.
Тісто спочатку починаємо замішувати в мисці, а потім процес переносимо на стіл.
Миску змащуємо рослинним маслом, перекладаємо в неї тісто. Накриваємо миску з тестом серветкою і прибираємо на 20-25 хвилин в тепло.
Тісто піднялося, далі його можна використовувати за призначенням – пекти смачні домашні пиріжки.