Млинці виходять дуже смачними, а приготування не забирає багато сил. Найбільше часу піде на випікання, а тісто готується не більше 10 хвилин.
Покроковий рецепт
Збиваємо яйця віночком.
Додаємо молоко і змішуємо до однорідної консистенції.
Просіваємо борошно.
Додаємо сіль, цукор і ретельно вимішуємо тісто віночком, розбиваючи всі грудочки.
Додаємо 2 столові ложки рослинної олії. Ще раз перемішуємо тісто.
Порада: Можна взяти 50 г розтопленого вершкового масла, смак буде більш ніжний.
Розігріваємо сковорідку, наливаємо краплю олії і починаємо пекти млинці. Блін треба пекти до тих пір, поки під ним не утворюються бульбашки повітря, а млинець повинен стати рівномірного жовтого відтінку.
Перевертаємо млинець і готуємо його приблизно 20 секунд. Перевірити готовність легко: сковорідку потрібно підняти і рухати їй в різні сторони, якщо млинець пропікся, то він буде легко ковзати по поверхні.
Таким чином готуємо млинці, поки не закінчиться тісто.
Порада: підливати масло на сковорідку перед кожним млинцем не варто, інакше вони будуть дуже жирними. Досить налити краплю олії, спекти 2 млинця, а потім знову додати масло.