Для приготування страви нам знадобляться вівсяні пластівці, молоко, заморожені ягоди агрусу, сухофрукти (курага і чорнослив), арахіс
Інгредієнти
Вівсяні пластівці – 1 стакан | |
Молоко – 1 стакан | |
Вода кипяченная – 1 стакан | |
Агрус заморожений – 100 г | |
Курага – 50 г | |
Чорнослив – 50 г | |
Арахіс не смажений – 50 г |
Вівсяні пластівці – надзвичайно корисний продукт, але багатьом молодим мамам проблематично змусити малюка їсти кашу. Як урізноманітнити стандартну вівсянку, зробити її вітамінної та смачною?
Покроковий рецепт
Готуємо всі необхідні продукти, аґрус (або інші ягоди) дістаємо з морозильної камери
У невелику каструлю вливаємо склянку молока, додаємо склянку кип’яченої води
У готову рідину засипаємо склянку вівсяних пластівців, варимо на малому вогні до готовності (7-8 хвилин).
Заливаємо окропом сухофрукти, даємо їм можливість розм’якнути протягом 2 хвилин
Поки вівсяна каша нудиться на плиті, обсмажуємо арахіс на сухій сковороді
Нарізаємо курагу і чорнослив
Після того, як вівсяні пластівці готові, вимикаємо газ. Даємо настоятися каші кілька хвилин. Додаємо ягоди агрусу і акуратно перемішуємо, щоб не розім’яти ягоди. Від температури каші вони стають, як свіжі, але в теж час не перетворюються в пюре. Додаємо нарізані сухофрукти і перемішуємо.
При подачі корисного страви додаємо арахіс, попередньо очистивши зерна. Смачного і здорового ранку!