Підігріти молоко на водяній бані майже до кипіння (появи бульбашок по внутрішньому краю посуду).
При безперервному помішуванні почати вливати молоко теплу сироватку. Як тільки почнуть з’являтися перші пластівці в молоці, потрібно влити ще склянку-півтори сироватки і зняти каструлю з плити. Залишити на півгодини, накривши кришкою.
Вибрати шумівкою утворилася на поверхні сирну масу і викласти її в друшляк або спеціальну форму для адигейського сиру. Злегка ущільнити масу шумівкою і залишити самопрессоваться на 1,5 – 2 години.
Перевернути сирний гурток на іншу сторону і посолити поверхню адигейської сіллю (можна і звичайного). Залишити ще на 1 – 1, 5 години для остаточного стікання сироватки. При бажанні можна покласти невеликий вантаж, але зазвичай такий сир формується з допомогою самопрессования.
Покласти гурток сиру (ще раз перевернувши і посоливши другу сторону) на дренажний килимок і прибрати в холодильник, де він повинен полежати день – два, після чого його можна спробувати. Але, як правило, проба знімається набагато раніше))