Сирна цитрусова великдень на вершках

Сирна цитрусова великдень на вершках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спробуємо приготувати сьогодні заварную сирну паску? Ніжна, на вершках, з легким ароматом апельсина… Смачне блюдо для чудового свята!

Покроковий рецепт

Приготування:
Домашній сир двічі протерти через сито або подрібнити за допомогою блендера, щоб він став однорідний і більше повітряний.

Вершки вилити в сотейник, додати пару курячих жовтків, збити виделкою або вінчиком. Поставити сотейник на маленький вогонь, і продовжуючи збивати (!), нагрівати суміш, поки вона не загусне, приблизно 3-5 хвилин. Зняти з вогню і дати охолонути.

Поки яєчно-вершкова суміш охолоджується розтерти до білого вершкове масло з цукром.

Тепер все змішати. У сир додати загуслу яєчно-вершкову суміш, масло з цукром і додати за смаком ванільний цукор. Збити все міксером до утворення однорідної пишної маси.

Додати терту цедру апельсина або лимона, перемішати.

Зібрати пасочницу, викласти внутрішню частину форми вологою марлею, складеною в кілька разів. Це необхідно для того, щоб паска легко вийняв з форми.

Дуже щільно заповнити сирною масою і прикрити залишилися кінцями марлі.

Поставити на великдень зверху гніт і поставити в холодильник на 10-12 годин, а можна і на ніч.

По закінченні часу, паску вийняти з холодильника, перевернути на тарілку зняти пасочницу і марлю.

Тепер прикрашаємо великдень на свій розсуд. Щасливого свята!