Запіканка готується дуже легко і швидко. Виходить ніжною, повітряної і сирною. Можна готувати на сніданок, вечерю, перекус. Дуже сподобається дітям.
Інгредієнти
Яйце – 3 штуки | |
Манна крупа – 100 гр | |
Кефір – 250 мл | |
Сир брикетний 2,5% – 500 гр | |
Ваніль, розпушувач – 0,5 ч. л. | |
Цукор – 3 ст. л. |
По цьому рецепту виходить та сама запіканка, яку всі ми так любили у дитинстві.
Покроковий рецепт
З’єднуємо манну крупу з кефіром, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб крупа набухла.
В окремий посуд кладемо 500 грам брикета кисломолочного сиру і добре розминаємо його виделкою.
Додаємо у нього 3 яйця, цукор за вашим смаком, розпушувач і ванілін.
Змішуємо набряклу манку з сирною сумішшю і добре збиваємо (можна міксером, можна звичайним віночком).
Наливаємо отриману суміш у форму, трохи змащену маслом і відправляємо в духовку на 40-45 хвилин при 180 градусах.
Готово! Подаємо зі сметаною або варенням. Приємного апетиту!