Сирна запіканка Смак дитинства

Сирна запіканка Смак дитинства – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку потрібно заварити манку. Для цього ставимо на плиту сотейник і наливаємо в нього 1,5 склянки води ,коли закипить, поступово всипаємо 4 ст. л. манки і ретельно перемішуємо вінчиком так, щоб не було грудочок.Консистенція повинна вийде дуже густою манною каші. Відставляємо остуджувати.

Окремо збиваємо міксером яйця, цукор, ванільний цукор, до пишної піни. Коли яєчно – цукрова маса загусне, посвітлішає, збільшиться в два рази , значить готово.

Змішуємо перетертий через сито сир з готової манкою до однорідної маси, потім додаємо збиті яйця з цукром і дуже акуратно перемішуємо.

У форму змащену вершковим олією викладаємо нашу майбутню запіканку. Беремо дві столові ложки сметани і акуратно розмазуємо по верху сирної маси, це робиться для того, щоб сир не почав пригорати.

Випікаємо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Коли зверху з’явиться коричнева скориночка, це означає, що запіканка готова. Не поспішайте пробувати гарячу запіканку, вона буде сильно кришитися і розвалюватися ,дайте їй повністю охолонути. Приємного чаювання.