Капуста з куркою і грибами в духовці

Капуста з куркою і грибами в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Блюдо дуже смачне. Містить різноманітний набір вітамінів. Корисно, як дорослим, так і дітям.

Інгредієнти

Куряче філе – 1000 г
Капуста білокачанна – 800 г
Цибуля ріпчаста – 2 шт
Морква – 2 шт
Гриби – 150 г
Сир твердий – 80 г
Масло рослинне – 150 г
Молоко – 200 г
Яйця курячі – 3 шт
Сіль – за смаком
Зелен кінзи – по смаку
Перець чорний мелений – за смаком
Панірувальні сухарі – 5 г

Як приготувати Капуста з куркою і грибами в духовці

У нашій родині всі дуже люблять страви з капустою і грибами. Перепробувала безліч рецептом, а в один прекрасний день, вигадала свій рецепт. І це блюдо стало одним з лідируючих в нашому сімейному меню. Його можна швидше за все віднести до розряду запіканок. Хоча для приготування потрібно різноманітний набір інгредієнтів, готується воно зовсім не складно. Запіканка виходить на славу! Дуже ситна і ніжна на смак.Відмінно підійде не тільки в якості основного блюда, але і для перекусу. Спробуйте приготувати і, я впевнена, вам теж сподобається.

Покроковий рецепт

Заздалегідь підготуйте всі необхідні інгредієнти і приступайте до приготування.

На початку поріжте на невеликі кубики куряче філе. У невеликий казанок або глибоку сковороду влийте мінімальна кількість рослинної олії і скиньте м’ясо. Обсмажуйте на середньому вогні хвилин 15 – 20, поки не випарується з м’яса вся водичка. За цей час м’ясо встигне отвариться, але не підсмажиться.

Візьміть білокачанну капусту, видаліть качан. М’яку частину листя відокремте від товстих прожилок і не дуже дрібно покришіть.

Почистіть моркву і натріть на крупній тертці.

Для цієї страви підійдуть абсолютно будь-які гриби. Як свіжі, так і заморожені або сушені. Вони чудово поєднуються з м’ясом курки і капустою.

Ріпчасту цибулю поріжте на не дуже дрібні кубики.

Добре промийте будь-яку свіжу зелень, яку ви любите більше і подрібніть ножем.

Для обсипання страви можна використовувати будь сир твердих сортів. Його потрібно пропустити через крупну тертку.

Капусту зручніше тушкувати в казані. Налийте невелику кількість рослинної олії, скиньте капусту і посоліть за смаком, добре перемішайте і тушкуйте з закритою критою кришкою на повільному вогні не менше ніж пів години. Якщо капустяний сік швидко випарується, налийте трохи гарячої води.Готуйте до розм’якшення капусти.

Поки гаситься капуста, візьміть підходить за ємності сковороду або казан. Налийте олію в кількості, достатній лише для обжарювання. Скиньте цибулю з морквою, злегка обсмажте. Потім додайте гриби.І обсмажуйте всі разом регулярно перемішуючи.Якщо гриби виділять мало водички, можна на кілька хвилин сковороду накрити кришкою. Потрібно, щоб гриби стали м’якими.

Поки все готується, збийте в мисці молоко і яйця. Посоліть і додайте чорний мелений перчик.

Потім візьміть відповідну ємність для запікання, можна скористатися глибокої сковородою. Застеліть її харчової папером, і дно посипте панірувальними сухарями.

Першим шаром запіканки буде капуста. Її потрібно рівномірно розподілити по дну форми і злегка придавити ложкою.

За капустяного шару розкласти шар курячого м’яса і обсмажених грибів з цибулею і морквою. Також всі трохи утрамбувати.

Поверх грибів посипати зелень, залити збитими з молоком яйцями і посипати сирної крихтою.Потім заготовку поставте в розігріту до 180°С – 190°С духовку і запікати приблизно 20 хв.

Страва має злегка підрум’янитися. Якщо любите хрустку скоринку, можна в духовці потримати подовше.

От у нас і вийшла напрочуд смачна запіканка.Дуже поживна і вітамінна. Страву можна доповнити свіжими овочами, зеленню і гострими приправами або соусом.

Готуйте на радість своєї сім’ї та пригощайте друзів. Приємного апетиту!