Сирна запіканка завжди нагадує мені дитинство. Мама часто готувала сніданок класичну запіканку з підсмаженою скоринкою…
Інгредієнти
Сир – 500 г | |
Манна крупа – 3 ст. л. борошна | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Цукор – 3 ст. л. | |
Вершкове масло – 30 г | |
Кориця – 2 г | |
Молоко – 50 мл | |
Лимон – 2 скибочки | |
Вишня – 100 г свіжоморожена | |
Варення – 100 г вишневе (за смаком) |
Сирна запіканка – страва поширене, але кожна господиня має свої секрети, також може замінювати складові, на альтернативні. Тому, смак може відрізнятися.
Я освоїла цю страву дуже швидко і вирішила внести невеликі корективи: урізноманітнити смак вишнею. Насправді, Ви можете додавати не тільки вишню, але також відмінно поєднуватимуться: яблука, груші, банан, смородина, персик. У приготуванні сирного тіста, важливим фактором є дотримання послідовності додавання інгредієнтів.
Це блюдо вважається дієтичним, так як в його склад входять тільки натуральні продукти з низькою калорійністю. Дане блюдо можна скріпити манною крупою, або борошном. Сьогодні я буду використовувати манку.Давайте приступимо? Я розповім Вам основні правила приготування.
Покроковий рецепт
Розкладемо необхідні продукти на столі.
Насипаю манну крупу в глибоку ємність, заливаю молоком, залишаю на 30 хвилин для набухання.
Вбиваю яйця.
Додаю цукор і ретельно збиваю міксером. Мед відмінний замінник цукрового піску. Дві столові ложки бджолиного меду врятують ситуацію, якщо під рукою не виявилося цукру.
Трохи кориці для пікантності. Продовжую безперервно працювати віночком. Збиваю до тих пір, поки яєчна маса не збільшиться вдвічі. Утворення повітряної білої піни, свідчить про те, що збивати цілком достатньо.
З допомогою ложки, додаю сир. Сир я беру не жирний, в міру вологий. Порада: сир для запіканки потрібно вибирати не вологий, і не пересушене. У першому випадку сир не буде тримати форму, у другому – запіканка буде кришитися по тарілці. Перемішуємо.
На мій погляд, сирна маса надто густа, по-цьому, я разбавлю її молоком.
Наша манка цілком готова до використання. Додамо її в тарілку і гарненько перемішати тісто.
Запіканка, досить-таки солодкий десерт, а лимон, відмінно розбавить смак, додасть витонченості. Аромат лимона, в поєднанні з корицею – божественно! Нарізаю дрібними шматочками лимон, видаляють шкірку.
Додам нарізаний лимон до решти інгредієнтів. В черговий раз перемешаю, намагаючись розминати сирні грудочки.
Вибираємо форму для запікання. Можна використовувати будь-яку форму, лише б вона була з високими бортами. Незважаючи на те, що випікати буду в духовці, я скористаюся чашею від мультиварки. Змащую чашу вершковим маслом, добре промазываю всі сторони, що б запіканку можна було легко витягти.
Заливаємо наше тісто, вирівнюємо його по дну форми.
Розподіляємо вишні. Не варто додавати занадто багато, так як сік може потекти і дно пригорить.
Ставимо сирну запіканку в добре розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів, 45 хвилин. Якщо ви запікаєте в мультиварці, досить включити режим випічка.
Головне правило в приготуванні сирних десертів – це витримка. Не менше 20 хвилин необхідно почекати, що б дістати готову страву з духовки. УВАГА! З допомогою додаткової каструлі, або ж форми для випічки, необхідно перевернути запіканку. Таким чином, дно виявиться зверху. У такому вигляді залишаємо на 15 хвилин, до повного охолодження.
Сміливо можна розділити на порції і насолоджуватися ніжним сирним десертом. Зверху поливаю вишневим джемом і сиропом. Аромат, який пахне по квартирі – непередаваний! Харчуємося правильно і зі смаком!