Інгредієнти
Свинина – 500-600 г (м’якоть) | |
Сир – 150 г | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком та бажанням | |
Борошно – 3 -4 столові ложки | |
Паприка – 1 чайна ложка | |
Червоний перець – за смаком | |
Рослинне масло – для смаження |
Деякі секрети у приготуванні котлет:
Приготуйте фарш самостійно. Хороший фарш – запорука смачних котлеток.
Беріть не пісну свинину. Не велика кількість жиру додасть котлет соковитість.
Не забудьте з м’яса зрізати плівку і видалити жили.
Не перестарайтеся з прокруткою, використовуйте середню решітку.
Не переборщіть з яйцями, так як з-за курячого білка котлети вийдуть жорсткими.
Сир бажано брати твердих сортів.
Тріть сир на крупній тертці, щоб після смаження котлет він не «зник» з вашого страви.
Для панірування можна використовувати різні сухі трави, спеції, смачно виходить з кунжутним насінням.
Перед смаженням сильно розжарте сковороду (щоб при смаженні фарш «схопився» і утворилася скоринка).
Котлети на сковороді викладайте на відстані один від одного (не впритул), так вони не пустять сік і не розваляться під час смаження.
Не перевертайте часто котлети з свинини. Краще нехай підрум’яняться, потім переверніть.
Подавати котлети з свинини найкраще теплими або гарячими.
З цього фаршу можна приготувати не тільки котлети, але і биточки, тюфтельки, їжачки (додавши трохи сирого рису), фрикадельки. Сирні котлети з свинини стануть частим стравою на вашому столі і сподобаються не тільки своїй сім’ї, але і друзям. Пробуйте!
Покроковий рецепт
Натерти сир на крупній тертці.
500 г м’яса свинини промити під прохолодною проточною водою, видалити жили, нарізати великими шматочками. Пропустити м’ясо свинини через м’ясорубку. Готовий фарш перекласти у велику чашу, посолити за смаком, заправити чорним меленим перцем. Додати тертий сир. Перемішати суміш.
В отриману суміш додати 1 куряче яйце (для зв’язки фаршу), знову перемішати (найзручніше заважати руками).
Приготувати панірування. 3-4 столові ложки борошна змішати з 1 чайною ложкою паприки. Додайте трохи червоного перцю, перемішайте. (За бажанням, можна додати будь – яких сухих трав, добре підходить базилік, чебрець). З отриманого фаршу сформувати невеликі котлетки. Кожну котлету обваляти в борошняній паніровці.
Розігріти сковороду з рослинним маслом (я використовую сковороду гриль, але ви можете смажити на звичайній сковороді або, навіть, запекти в духовці). Якщо ви використовуєте сковороду гриль, котлети необхідно трохи приплюснути. Смажити котлети з фаршу з сиром на розпеченій сковороді до одержання рум’яної скоринки. Потім котлети перевернути і продовжувати смажити на середньому /слабкому вогні до готовності котлет.
Подавати свинячі котлети можна гарячими або теплими. До сирним котлет добре підходить часниковий соус. На гарнір можна подати гречану крупу, рис або кус кус. Приємного апетиту!