Просто і смачно. З пончиками впораються і новачки в кулінарії.
Інгредієнти
Сир – 300 гр. | |
Пшеничне борошно – 400 гр. | |
Курячі яйця – 2 шт. | |
Цукор – 100 гр. | |
Ванілін – 0,5 ч. л. | |
Сіль – щіпка | |
Цукрова пудра – за смаком Для прикраси. |
Сирні пончики нескладний у приготуванні десерт. Такі пончики припадуть до смаку і дорослим і дітям. Чудово можна ввечері випити чашечку чаю з пончиками в колі сім’ї.
Покроковий рецепт
Сир висипати в глибоку миску, додати цукор і добре все перемішати.
В окремій невеликій мисці злегка збити яйця, потім додати їх до сиру з цукром, все ретельно перемішати.
Додати до сирної суміші ванілін і сіль, знову все перемішати.
Наступний крок – просіяти борошно в суміш сиру і яєць. Ретельно все перемішати, замісити не дуже круте тісто. Але воно повинно бути таким, щоб з нього можна було скачати кульки.
У невелику каструлю, якщо немає фритюрниці, налити олію так, щоб потім кульки не стосувалися дна. Поставити каструлю на вогонь, розігріти масло, але не доводити до кипіння.
Поки гріється масло сформувати кульки, розміром не більше волоського горіха.
Перш ніж опускати кульки в масло, зменшити вогонь до мінімуму. Інакше пончики зовні згорять, а всередині не просмажаться зовсім. Повільно опускати кульки масло невеликими порціями, смажити до тих пір, поки вони не почнуть спливати на поверхню і не знайдуть рівномірну золотисту скориночку.
Готові пончики необхідно викласти на серветку, щоб скло зайве масло.
В самому кінці все пампушки посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!