Це відмінний освіжаючий десерт. Після гарного натхнення ми вирішили його приготувати.
Інгредієнти
свіжого сиру – 500 грам | |
свіжої сметани не менше 25% жирності, або вершки жирністю не менше 35% 5 – 250 грам | |
вершкового несолоного масла – 50 грам | |
яйце – 1 шт. | |
печива – 120 грам | |
горіхів фундук – 4 склянки | |
борошна – 2 столових ложки | |
дрібного цукрового піску – 150 грам | |
ванільного цукру – 10 грам (пакетик) | |
лимонної цедри – 1 їдальня (з гіркою) ложка |
Прекрасний ніжний десерт – чізкейк з сиром і сметаною.
Покроковий рецепт
Готувати зручніше за допомогою кухонного комбайна.
1. Складіть печиво і горіхи в чашу кухонного комбайна і перемеліть. Додайте вершкове масло (розтоплене). Перемішайте.
2. Роз’ємну форму, в якій будете випікати чізкейк, змастіть маргарином (краще вершковим) або застеліть папером (пергаментом) для випічки. Перекладіть масу з комбайна і розрівняйте за формою. Накрийте зверху плівкою і поставте (поки будете робити кремову масу в холодильник.
3. Промийте чашу комбайна. Покладіть в неї сир, сметану, цукровий пісок, ванільний цукор, яйце і лимонну цедру. Збийте, щоб вийшла гладка однорідна маса, як крем.
4. Дістаньте з холодильника форму та перекладіть в неї крем. Поставте заповнену форму в розігріту (заздалегідь) до 150 градусів духовку на 40 хвилин.
5. Випечений чізкейк вийміть з духовки, дайте постояти на столі 15 хвилин. Зніміть бічну частину рознімної форми. Залиште чізкейк для охолодження на кілька годин. Тепер чізкейк можна нарізати. Приємного апетиту!