Сирний десерт з черешнею
Інгредієнти
Сир 5% жирності – 600 гр. | |
Йогурт 1% жирності – 300 мл | |
Черешня – 500 гр. | |
Желатин – 30 гр. | |
Цукор – 100 гр. |
Прекрасний літній десерт з нежирного сиру і черешні – чудове доповнення дня!
Покроковий рецепт
1. Підготувати круглу форму для десерту. Черешню промити, видалити кісточки. На дно посуду розкласти по кілька ягід черешні.
2. Решту черешні перетерти в пюре.
3. Замочити желатин на 30-40 хвилин. 1 столову ложку желатину залишити на черешню. Залишився желатин розчинити.
4. Сир з йогуртом і цукром збити блендером в однорідну масу і ввести розтоплений желатин.
5. Залити у форму. Поставити в холодильник до застигання маси. Не обов’язково чекати повного застигання, досить того, щоб маса схопилася так, щоб можна було на неї вилити наступний шар.
6. А наступний шар у нас черешневий – ложку відкладеного желатину розтопити і ввести в черешневе пюре. Дістати форму з холодильника і залити зверху. Знову повернути в холодильник до повного застигання.
7. При подачі акуратно відокремити десерт від форми і викласти на плоску тарілку.