Якщо вам подобається соковита домашня випічка, то обов’язково приготуйте цей найсмачніший пиріг, для якого замішується сирне тісто. А в якості начинки ми використовували варення.
Інгредієнти
Борошно – 1,5 склянки | |
Цукор – 3 ст. ложки | |
Сода – 0,5 ч. ложки | |
Масло вершкове – 100 гр | |
Яйце – 3 штуки | |
Сир – 250 гр | |
Варення (джем) – 5 ст. ложок | |
Крохмаль – 1 ст. ложка |
Найчастіше господині готують домашні пироги, замішуючи для них дріжджове тісто. Процес цей досить тривалий, адже потрібно спочатку зробити опару, а після замісу ще почекати, щоб тісто піднялося. Наш кулінарний варіант – це сирне тісто. Пиріг з варенням на такому тесті теж виходить повітряним, красивим. Солодка начинка надає готовому виробу пікантність. На готування у вас піде мінімум інгредієнтів і часу, а покрокові фото зроблять процес випічки смачного сирного пирога простим і легким.
Покроковий рецепт
Замісимо тісто для нашого сирного пирога. У миску розбиваємо тільки 2 курячих яйця. Трохи збиваємо їх. В утворену яєчну масу додаємо цукровий пісок і соду. Масло для тіста розтоплюємо, даємо трохи охолонути, потім переливаємо в яєчну масу. Трохи перемішуємо інгредієнти. Підсипаємо борошно, вводимо сир. Починаємо замішувати сирне тісто. В процесі ще підсипаємо борошна, щоб тісто на виході вийшло м’яким і не липло до долонь.
Сирне тісто ділимо на пару шматочків (один шматок – побільше). Включаємо духовку, температуру виставляємо на 180 градусів. Форму змащуємо шматочком масла. Більшу частину розгортаємо в круглий пласт, викладаємо його у форму, піднімаючи бортики.
Рівним шаром викладаємо варення або джем.
Варення присипаємо трохи картопляним крохмалем.
Розкачуємо частину сирного тіста. Оформляємо пиріг, защепляя краю.
Залишився яйце збиваємо. Змащуємо взболтанным яйцем поверхню пирога.
У духовці пиріг запікаємо хвилин 25-30.
Коли сирний пиріг з варенням охолоне, витягуємо його з форми і подаємо до столу з улюбленими напоями. Приємного всім перекусу!