Сирний торт з ягодами без випічки

Сирний торт з ягодами без випічки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування крему нам потрібно желатин і вода. В чаші замочуємо желатин, прибираємо до набухання. Воно відбувається через 15 хвилин, якщо ви купуєте желатинові пластини, то на упаковці зазвичай пишеться час набухання для них. Так як потім желатинову основу ми будемо підігрівати, краще використовувати чашу з кераміки, щоб вона не обпікала руки.

Сирний крем складається з сиру, сметани, цукру, ванільного цукру. Якщо під рукою немає, підійде проста ваніль, але в цукор потрібно буде додати ще трохи звичайного цукру. Все потрібно перемішати до однорідного, кремоподібного стану. Найкраще пробити суміш блендером, але не всю відразу, а трохи. Тоді крем вийде більш м’яким, приємним на смак.

Ягоди добре промиваємо під проточною водою, прибираємо хвостики, ріжемо слайсами. Відмінно для цього рецепта підійде полуниця, але можна використовувати будь-які ягоди, або навіть фрукти на ваш смак. Малина, нарізана на дві половинки, гуртки банана, все, що вам здається доречним. Вже набряклий желатин поставимо на водяну баню, і будемо прогрівати, перемішуючи до повного його розчинення. З’єднуємо всі разом, желатин і сирний крем.

Форму для випічки по краях зовнішньої сторони промакивать водою, накривають верх харчовою плівкою так, щоб вона щільно прилягала до країв. Перевернувши форму, ми отримаємо ємність з дном з плівки, де і буде зібраний торт. Наливаємо крем у форму невеликою товщиною, прокладаємо печивом, порожнечі заповнюємо ламаними частинами. Потім крем, шар ягід, всі повторюємо, знову розраховуючи продукти, так щоб верхній шар був кремовий.

Давши торту трохи постояти при кімнатній температурі, прибираємо його в холодильник години на 4-5. Акуратно діставши торт з форми, прикрашаємо верхівку цілими ягодами, шоколадним малюнком. Або просто присипавши тертим шоколадом як верх, так і боки торта.