Сирники із сиру в духовці

Сирники із сиру в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Висипаємо сир в миску і засипаємо цукром. Цукру можна додати більше або менше, залежно як ви любите. Врахуйте, якщо додати родзинки, то сирники стануть солодше. Додаємо яйця, перемішуємо все виделкою. Роблю трохи з грудочками, щоб відчувати шматочки сиру в сирники.


Додаємо манку і борошно. Не потрібно робити тісто дуже густим, інакше сирники виходять твердими і в них зовсім не відчувається сиру. Перемішуємо. Тут же можна додати родзинки (я робила без начинки).


Беремо форму (або форми), змащуємо борти маслом. Я використовую силіконову форму, в якій зазвичай випічка підгорає і не виймається з форм. Щоб не підгоріло і сирники вийшли хрусткі – присипаємо дно форми манкою. Заливаємо суміш. Наверх можна викласти заморожену вишню або посипати порізаними яблуками. Ставимо в розігріту духовку (невеликий вогонь, щоб дно не пригоріло). Випікаємо 20-30 хвилин до готовності.


Виймаємо з духовки вже готові сирники, потрібно дати їм охолонути (так вони напевно не розваляться). При подачі можна полити варенням, згущеним молоком або сметаною, хто як любить. Приємного апетиту!