Сирники в духовці з маком і Маскарпоне

Сирники в духовці з маком і Маскарпоне – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Апетитні сирники в духовці з ніжним сиром Маскарпоне

Інгредієнти

Сир 9% – 200 р.
Яйця – 2 шт.
Манна крупа – 2 ст. л.
Цукор,цукрова пудра – за смаком
Мак – для прикраси
Рослинне масло – для форм
Сир Маскарпоне – 6 ст. л.

Як приготувати Сирники в духовці з маком і Маскарпоне

Хочеться чогось смачненького, а стояти біля плити цілий день немає бажання? Порадуйте улюблених сирниками з маком і маскарпоне. Впевнена, що це блюдо стане хітом у Ваших домочадців. Сирники відмінно підійдуть для романтичного сніданку або легкого вечері.
Для приготування потрібно:
Сир 9%-200 грам. Важливо! Сир, а не сирна маса.
Яйця категорії С2 – 2 шт., або категорії С1 – 1 шт.
Манна крупа – 2 ст. ложки без гірки
Цукор або цукрова пудра (за смаком)
Мак (для прикраси)-3 ч. ложки
Рослинна олія (знадобиться для змазування форми для випічки)
Для крему:
Сир Маскарпоне – 6 ст. ложок
Цукрова пудра (за смаком)

Покроковий рецепт

В зручну для Вас ємність переміщуємо сир, вбиваємо яйця і за допомогою віночка швидко перемішуємо.

Вмішуємо цукор і манну крупу, доводимо до однорідної консистенції.

З отриманої суміші виходить 6 сирників. Суміш рівномірно розподіляємо за формами, змазаним маслом, зверху посипаємо кондитерським маком. У розігріту до температури 200 С духовку відправляємо сирники і зменшуємо температуру до 160 ºС. Випікаємо орієнтовно 30 хвилин (в залежності від роботи Вашого духової шафи).


Приступаємо до приготування смачного крему. У сир Маскарпоне додаємо цукрову пудру. Інгредієнти акуратно змішуємо. Крем готовий! Отриманою сумішшю змащуємо готові охолоджені сирники.

Для гарного нанесення можна скористатися кондитерським мішком (шприцом). Приємного апетиту!