Сирники одне з улюблених ласощів для дітей і дорослих різного віку.
Інгредієнти
сир – 500гр | |
яйце – 2 | |
цукор – 2-3 ст. л. | |
борошно – 100 гр. | |
розпушувач – 0.5 ч. л |
До складу, як правило, входить мінімум інгредієнтів, що робить їх безпечними для дітей навіть самого раннього віку. Правда, в цьому випадку їх краще не смажити, а готувати на пару.
Покроковий рецепт
Для приготування страви нам знадобиться 500 гр. Сиру, два яйця, 2-3 столові ложки цукру, розпушувач, борошно. Якщо ви готуєте для маленької дитини можна обійтися без цукру і розпушувача щоб уникнути алергічних реакцій. Особливу увагу зверніть на вибір сиру. Звичайно для сирників краще використовувати домашній сільський сир, але у відсутності такого можна обійтися і магазинним. Сир повинен бути жирним, не менше 5%, інакше сирники будуть розвалюватися.
Змішуємо в чаші сир цукор і яйця до однорідної маси. В окремій мисці змішуємо борошно і половину чайної човни розпушувача. Борошна залежно від «вологості» сиру може знадобиться від 3 до 5 столових ложок. У результаті повинна вийде клейка маса з працею відокремлювана від ложки.
На сковороду додаємо очищену олію, прогріваємо.
Щоб сирники вийшли не тільки смачні, але й красиві, перед тим як їх формувати руки необхідно намочити. Формуємо кульки із сирної маси, обвалюємо їх у борошні.
Викладаючи сирники на сковороду злегка приминаем їх руками. Обсмажувати сирники необхідно при середній температурі з двох боків до появи золотистої скоринки.