Сирно-рисова запіканка з бананом

Сирно-рисова запіканка з бананом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сирно-рисова запіканка з бананом – ніжна, легка і ароматна )
Ідеально підійде на сніданок або вечерю як основне блюдо з какао.

Інгредієнти

Сир – 270 грам
Рис – 250 грам
Банан – 1,5
Ванільний цукор – 1 уп.
Цукор – 4 ст. ложки
Вода – для варіння рису
Молоко – 150 мл
Яйце – 2 шт. Якщо немає, можна 1 яйце
Рослинне масло – для змазування форми

Як приготувати Сирно-рисова запіканка з бананом

Запіканка, як панкейкі, – це не тільки сімейна традиція по вихідних, але і знайомство з новими смаками.
Я вже пропонувала Вашій увазі гарбузово-сирну запіканку, сьогодні хочу познайомити Вас з сирно-рисової з бананом.

За рахунок банана вона стає незвичайно ніжною, рис і сир – джерело вітамінів для організму. Готується швидко, аромат як завжди неймовірний, а уплетается ще швидше, бо мені не вдалося навіть сфотографувати цілу з духовки – мої чоловіки вже пішли лопати )))

Покроковий рецепт


Промиваємо рис і ставимо в сотейнику готувати на середній вогонь, я для прискорення процесу ставлю на великий і помішую його.



Поки рис вариться, я роблю інші кроки, щоб не витрачати дорогоцінний час.
Отже, розбиваю в ємність 2 яйця, сюди додаю цукор і ванільний цукор і збиваю.
Віночок новий (подарунок на день Ангела), за хвилинку збиваємо до білої піни)

На улюбленій тертці натираю 1,5 банана (якщо у Вас є 2 – сміливо кладіть всі, якщо 1 – можна і один).


Тим часом рис зварився на половину, вода почала википати, додаємо сюди ж молоко. Перемішуємо і ставимо на середній вогонь і варимо до готовності.
Завдяки молоку, рис буде м’якше.


Змащуємо форму рослинним маслом і висипаємо сюди рис, попередньо остудивши на холоді.
Додаємо перетертий сир (у мене домашній, тому перетираю через сито).



Перемішуємо і додаємо бананове пюре, перемішуємо до однорідної маси.


Заливаємо збитими яйцями і знову перемішуємо. Розрівнюємо і в духовку на 180 градусів на 25 хвилин до золотистої скоринки.


Виймаємо з духовки і уплітаємо ту!
Я не змогла зробити фото повної форми, тому що мої чоловіки вже подеребанили запіканку, вже сильно вона їх вабила)
Дуже смачно з медом, варенням під чай/какао.
Бон апетит!