Сир натерти на дрібній тертці, дати йому постояти в кімнатній температурі, щоб він став м’якшим і пластичніше. Сир ви можете використовувати будь-який, тим самим граючи смаком страви. Замочити ізюм, щоб він розм’як.
Нарізати дуже дрібно заздалегідь промитий обсушенный кріп.
Сир роздавити вилкою, з’єднати з сиром і туди ж додати дрібно нарізаний (або натертий на тертці) часник. Він додасть більш пікантний смак.
На долоньку покласти корж. На неї викласти родзинки і скачати кульку, попередньо змочивши руки в холодній воді.
Сирно-сирні кульки обваляти в «паніровці».
У моєму випадку це кріп і перуки.
Але ви можете фантазувати і використовувати кунжут або якісь красиві прянощі. А начинку замінити на улюблені горішки, маслини, оливки.
Порада: коли кладете родзинки в кульку, обсушіть його або витре паперовим рушником, інакше ваше сирно-сирна маса може розкиснути і «поповзти».
Приємного апетиту!