Сирно-сметанна великдень зі згущеним молоком

Сирно-сметанна великдень зі згущеним молоком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В житті не здогадаєтеся що вона з сиру! Паска виходить дуже ніжна і ароматна, з збалансованим кисло-солодким смаком.

Інгредієнти

Сметана – 400 г
Вершкове масло – 150 г (розм’якшене)
Сир – 400 г
Згущене молоко – 1/2 банки
Сік лимона – 1 столова ложка
Цукор – 7 чайних ложок
Цукати – 1-2 столові ложки

Як приготувати Сирно-сметанна великдень зі згущеним молоком

Не за горами світле православне свято Великодня!
Сирно-сметанную великдень зі згущеним молоком я пробувала у подруги. В житті не здогадаєтеся що вона з сиру! Паска виходить дуже ніжна і ароматна, з збалансованим кисло-солодким смаком. Сметану краще брати жирну, так як вона буде густіше і великдень не вийде рихлою. Наповнювачі додайте на свій розсуд. Ділюся рецептом. Пригощайтеся!

Покроковий рецепт

Інгредієнти…

Родзинки гарненько промити, замочити в теплій воді, відкласти поки в сторону.

400 г сиру викласти в глибоку миску, придушити виделкою, щоб не було грудочок. Додати вершково-сметанную суміш, перемішати. (Якщо ви не любите, коли в сирі трапляються грудочки, сир перетріть через сито, збийте блендером або пропустіть через м’ясорубку ).

В отриману суміш ввести пів банки згущеного молока, гарненько перемішати.

Додати 1 столову ложку свіжовичавленого лимонного соку (для більшого смаку можна додати цедру половинки лимона, але не білу шкірку, так як вона буде давати гірчинку смаком), перемішати. Спробувати масу і додати за смаком цукор. Якщо маса надто солодка, додайте більше лимонного соку. Варіюйте смак. Потім додати заздалегідь промитий і вимочений у воді ізюм (родзинки попередньо потрібно віджати і обсушити). Все гарненько перемішати.

Підготувати пасочницу, промити, вистелити марлею, викладеної в 2-3 шари (щоб готова сирна паска легко витягувалася і зберегла свою форму в первозданному вигляді, выстилайте пасочницу злегка вологою марлею). Вистилаючи марлю розраховуйте так, щоб звисали краю марлі. В пасочницу викласти сметано-сирну масу з родзинками (під пасочницу підкласти тарілку, для збору зайвої рідини). Порада: якщо ви не придбали пасочницу, можна використовувати новий квітковий горщик для готування паски або різні кулінарні форми, схожої геометрії.

Накрити сирну паску залишилися куточками вологої марлі. Поставити зверху на форму вантаж. Прибрати сирно-сметанную великдень зі згущеним молоком в прохолодне місце на ніч (можна в холодильник).

Дістати пасочницу, розгорнути куточки марлі, сирно-сметанную великдень з родзинками і згущеним молоком відкинути на плоске блюдо. Великдень прикрасити цукатами на свій розсуд. У мене вистачило фантазії ось такі милі квіточки з цукатів.

Світлої Пасхи!