Ситна вівсяна каша

Ситна вівсяна каша – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ситний і корисний сніданок – вівсянка!

Інгредієнти

Вівсяні пластівці – 50 гр.
Вода – 75 мл
Мед – 1 ст. л.
Волоські горіхи – 15 гр.
Сіль – 2 гр.

Як приготувати Ситна вівсяна каша

Вівсянка, сер” – так-так, саме вівсянку любив пропонувати на сніданок Беррімор серу Генрі в знаменитому романі Артура Конан Дойля. А він знав толк в сніданках, адже вівсяна каша і справді корисне і поживне блюдо. Улюблені горішки дадуть організму з ранку комплекс Омега-3, масло зробить кашу ситним і поживним, а мед наситить організм енергією і мікроелементами. Вівсяні пластівці сповна компенсують необхідний запас вуглеводів для активного і насиченого ранку. Пробуйте різні поєднання вівсянки – заварена на молоці, на воді, або просто приготована в банку на ніч з різними наповнювачами. Додайте родзинки, сухофрукти, йогурт,мед, стевію, крихту шоколаду, різні види горіхів – каша від цього стане тільки смачніше. Знайдіть свій варіант вівсяної каші і полюбите цей сніданок, адже він з самого ранку піклується про нашому організмі, надаючи заряд бадьорості на весь день.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для вівсяної каші. Будь-які горіхи, в тому числі і волоські, потрібно замочувати перед вживанням, хоча б на пару годин, а краще всього залишити горішки в теплій воді на ніч. Вівсяні пластівці використовувати якісні, не швидкого приготування.

Трохи промити вівсяні пластівці водою, щоб у страві не попалася лушпиння вівса або неякісні скибочки пластівців. Залити вівсянку водою або молоком, дивлячись який варіант ви любите і яку кашу хочете – більш або менш калорійну.

Варити кашу до приготування. Додати щіпку солі.

Коли каша трохи настоїться, набухне і трохи охолоне – додати мед або цукор, і замочені горішки. Можна додавати родзинки, мак і шматочки фруктів, можна заправити кашу вершковим маслом.

Подавайте кашу з чаєм, кавою або йогуртом до столу. Корисний, смачний і дуже ситний сніданок готовий, приємного апетиту!