Рисова молочна каша з гарбузом

Рисова молочна каша з гарбузом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гарбуз краще вибирати яскраво-помаранчевого кольору, що говорить про її стиглості, і така гарбуз більш ароматна.

Інгредієнти

Гарбуз – 400 гр
Вода – 500 гр
Рис – 200 гр
Молоко – 250 гр
Цукор – 1,5-2 ст. л
Сіль – 1/3 ч. л.

Як приготувати Рисова молочна каша з гарбузом

Рисова каша з гарбузом – це смак знайомий всім з дитинства. Часто мами і бабусі готували нам такий сніданок, а осінь – прекрасна пора для приготування цього корисного і смачного страви.

Покроковий рецепт

Очистити гарбуз від шкірки і насіння і натерти на крупній тертці. Можна нарізати на невеликі кубики, але дитині більше подобається, коли натерта, так вона виходить ще ніжнішою і ароматнішою.

Залити гарбуз склянкою води і поставити варити на повільний вогонь до напівготовності, близько 10 хв.

Промити рис кілька разів, щоб вода стала прозорою, додати воду у співвідношенні 1:2, і поставити варитися на вогонь до напівготовності, близько 15 хв.


Коли гарбуз і каша будуть практично готові, потрібно змішати ці інгредієнти в загальній каструлі. Додати 250 гр. молока, сіль і цукор за смаком і залишити нудитися на повільному вогні 15 хв.

Коли каша буде готова, можна додати шматочок вершкового масла. Вимкнути, накрити кришкою і дати настоятися каші. Не хвилюйтеся, якщо вона буде рідка, через хвилин 10 – 15 рис вбере в себе зайву воду.