Домашні слойки готуються з листкового тіста і варення з абрикосів. Випічка приваблює своїм смаком і швидкістю приготування.
Інгредієнти
Тісто листкове – 500 гр бездріжджове | |
Варення абрикосове – за смаком | |
Борошно – 1 ч. л. |
В рецепті використовується готовий напівфабрикат – листкове бездріжджове тісто. В якості начинки для слойок ми взяли абрикосове варення (фрукти – половинками). Кулінарні переваги такої домашньої випічки з листкового тіста – це мінімальний набір інгредієнтів і простота виготовлення і випічки. Тісто для слойок потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розморозилося при кімнатній температурі до потрібної структури.
Покроковий рецепт
Отже, тісто викладаємо на робочу зону кухонного столу, присипану трохи пшеничним борошном. Тісто листкове розгортаємо в пласт тонший, розрізаємо його на квадрати.
В якості начинки для наших слойок використовується абрикосове варення, в якому плоди фрукта – половинки. По дві таких половинки викладаємо в центр квадратної заготовки.
Злегка притискаючи, скріплюємо протилежні краю заготовки.
Потім з’єднуємо і притискаємо залишилися сторони.
Слойки укладаємо на пергаментний папір, якій застеляємо деко.
Слойки випікаємо при 180 градусах в духовці приблизно 25 хвилин.
Угощаемся на здоров’я смачними слойки з абрикосами. Всім приємного апетиту!