Слойки з яблуками – смачна і швидка випічка на всі випадки життя
Інгредієнти
дріжджі – 4 коп. | |
холодної води – 1 склянка | |
борошна – 1 ф. | |
жовток – 1 шт. | |
сіль – 1 чайн. ложку | |
цукор – 1 чайн. ложку | |
масла вершкового – 3/4 ф. | |
яблуко “Антонівка” – 2-3 шт. краще брати не солодке |
Хочете просто приготувати слойки? Тісто готується просто… Потім розкочується, розрізається на квадратики, фарширується яблуками і упаковується в конвертики. Інше і більш докладно нижче.
Покроковий рецепт
На 4 коп. дріжджів розвести в склянці холодної води.
Всипати на стіл 1 ф. борошна, зробити ямку, покласти 1 жовток, 1 чайн. ложку солі і 2 чайн. л. цукру, влити дріжджову воду, замісити тісто, добре вибити про стіл. Покласти в чашку тісто і дати постояти чверть години.
Потім розкачати, покласти 3/4 ф. масла віджатого і вибитого, защипати і надходити як з звичайної слойкой.
Антонівські яблука очистити від шкірки і серцевини, якщо дрібні, то залишити цільними, якщо великі, то розрізати на половинки або четвертинки, пересипати цукром.
Тісто тонко розкачати, нарізати квадратиками, розкласти яблука, скласти конвертиками, змастити яйцем і скріпити хрестиками, з того ж тіста.
Викласти слойки на сухий лист (лист) і випікати в духовці до готовності.