Ви пробували поєднання груші та хамона? Це чудово! Пропонуємо приготувати слойоний пиріг з хамоном і грушею під соусом бешамель
Інгредієнти
Готове листкове тісто – 400 гр. | |
Хамон – 150 гр. | |
Груші – 2 шт. | |
Молоко – 250 мл | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Вершкове масло – 50 гр. | |
Мускатний горіх – щіпка | |
Твердий сир – 200 гр. |
Чудовий пиріг на легкому та повітряному слоенном тесті з іспанським хамоном і солодкої грушею. І все це на вершковому маслі і ніжному соусі бешамель. Просто пальчики оближеш! Такий пиріг можна розрізати на невеликі пироги і подавати як гарячу закуску
Покроковий рецепт
1. Тісто трохи розкачати, покласти на змащене олією деко і запекти в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин.
2. Поки тісто печеться, готуємо соус бешамель. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Всипати борошно і добре розмішати. Влити молоко і добре розмішуємо, щоб не було грудок. Варимо 3-4 хвилини, поки соус не стане густіше. Потім додати мускатний горіх.
3. Дістаємо тісто з духовки, змащуємо соусом бешамель.
4. Натерти сир на крупній тертці. Посипати половиною сиру пиріг.
5. Викладаємо на тісто шматочки хамона.
6. Потім груші помити, нарізати на тонкі скибочки і розкладаємо на хамон.
7. Знову посипаємо рештою сиру.
8. Запекти в духовці ще 20 хвилин.