Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 14-16 котлеток в залежності від розміру. Можна їх смажити для бургерів, попередньо надавши їм плоску форму.
Інгредієнти
Фарш з бичків м’ясо-молочних порід – 450 р. | |
Батон – 4 шматочка | |
Молоко – 100 мл | |
Цибуля ріпчаста – 1 середня головка | |
Манка – 1/2 склянки | |
Борошно (для обвалювання) – 1/2 склянки | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Яйце – 1 шт. |
Рецепт котлеток з м’яса бичків, з ніжним смаком.
Покроковий рецепт
Фарш викласти в глибоку миску, додати сіль і перець, туди ж додати яйце. Все перемішати.
Чистимо цибулю тремо на тертці, додаємо у фарш.
Замочуємо батон в молоці (в глибокій мисці окремо) хвилин на 15. Потім м’якоть подрібнюємо, додаємо у фарш, розтираємо ложкою і перемішуємо.
Додаємо манку, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10 для набухання манки.
Насипати борошно на тарілку, ложкою беремо фарш, надаємо форму котлет, обвалюємо в борошні. Розігріваємо сковороду, наливаємо олію рафіновану олію, викладаємо на сковороду.
Готові котлети викладаємо на тарілку. Подавати краще з гарніром (вермішель, картоплю пюре, овочі…). Приємного апетиту!