Пиріжки на кефірі – паличка-виручалочка для будь-якої господині
Інгредієнти
Борошно – 3 склянки | |
Кефір – 1 склянка | |
Сіль – Половина 1 ч. ложки | |
Цукор – 1 ч. ложка | |
Сода – Половина 1 ч. ложки | |
Рослинне масло – 2 ст. ложки меду | |
Картопля середніх розмірів – 3-4 штуки |
Швидкі пиріжки на кефір – відмінний варіант коли потрібно смачно нагодувати всю сім’ю. Деякі господині неохоче беруться за випічку, так як це вимагає багато часу і сил. Але це не завжди так. Так, для дріжджового тіста дійсно потрібно час, щоб воно підійшло, а ось тісто на кефірі готове до використання за лічені хвилини. Пиріжки виходять завжди пишні і з хрусткою скоринкою, а начинку можна використовувати будь-яку.
Покроковий рецепт
1. Для початку потрібно приготувати тісто. Для цього слід змішати в ємності заздалегідь просіяне борошно з сіллю, цукром і содою. Додаємо кефір і замішуємо тісто. Під кінець наливаємо олію і ще раз добре вмішуємо. Консистенція тіста повинна бути еластичною і м’якою. По можливості, даємо тісту відпочити 20-30 хвилин.
2. Начинка підійде будь-яка: від солодкої до солоною. В даному випадку використовувалася картопляна начинка. Можна додати сюди також сосиски або плавлений сир. Виходить дуже смачно. Картоплю очистити, відварити і приготувати як на пюре.
3. Займемося вылепке пиріжків. З невеликої частини тесту зробимо кружечки. Їх треба розкачати гарненько качалкою. Тепер можна налагоджувати начинку.
4. Начинку кладемо по середині тіста (на один пиріжок, приблизно, 1 столова ложка начинки). Краї гарненько слід заліпити формуючи пиріжки потрібної форми.
5. На попередньо розігріту сковороду виливаємо рослинне масло. Чекаємо 2-3 хвилини щоб воно прогрілося і викладаємо пиріжки. Смажити з обох боків до красивої золотистої скоринки. Пиріжки готові. Приємного апетиту.