Смажена брокколі з часником і імбиром

Смажена брокколі з часником і імбиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Капуста брокколі – корисна на сніданок, легка на обід, малокалорійна на вечерю.
У цій капусті міститься велика кількість вітаміну С (для порівняння, в 2 рази більше ніж у цитрусових), вітаміни К, РР, U, бета-каротин (який дуже корисний для поліпшення гостроти зору і краси). У брокколі величезну кількість мінеральних речовин: заліза, кальцію, калію, натрію, фосфору, магнію, марганцю, міді, хрому, йоду, бору, а так само хлорофілу, який благотворно впливає на склад крові. Особливо капусту брокколі корисно вживати людям, які страждають розладом нервової системи, сердечністю недостатністю, склерозом. Броколі містить у собі речовини, здатні боротися з виразкою шлунка і які перешкоджає появі ракових клітин.

Не дивлячись на те, що брокколі схожа на цвітну капусту, зелений овоч має більш ніжний, пряний смак. Цю капусту сирої використовують в салатах, а так само варять, смажать, готують з нього супи, рагу, соуси. Смажена брокколі прекрасне з розтопленим маслом і запашними спеціями.

Сьогодні я пропоную Вам простий корисний гарнір з брокколі з часником і імбиром і розповім, як приготувати брокколі смачно. Брокколі смажиться до м’яко-хрусткого стану. Подавати такий гарнір чудово з соєвим соусом. Можна заправити ніжним вершковим соусом або часниковим соусом з болгарським перцем. Імбир можна використовувати як свіжий, так і сушений (на дану кількість інгредієнтів приблизно 2/3 чайної ложки). Я часто заморожую імбир (можна цілий, а можна і вже почищену й нарізану), а потім вже по мірі необхідності використовую його в приготуванні страв. Це дуже зручно. Калорійність брокколі складає всього 150 ккал. Розрахована на 2-4 порції.

Покроковий рецепт