Напевне, кожна українська дівчина, де б вона не жила, має у своїй морозилці хоча б маленький шматочок сала. Ну і звичайно, коли мова заходити про смаженої картоплі, то без шкварок не обійтися.
Інгредієнти
Картопля – 500 г невеликого розміру | |
Сало – 50 г тонко нарезаное | |
Цибуля – 1 середня головка | |
Часник – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком |
Іноді просто необхідно побалувати себе смаженою картоплею з цибулею, часником і салом!
Покроковий рецепт
І так, ставимо сковороду на плиту (я використовую чавунну, мені здається, на ній картопля виходить більш смачна, але і тефлонова теж підійде) і поки вона розігрівається, очищаємо картоплю від шкірки і кладемо в холодну воду, щоб вийшов зайвий крохмаль.
Далі нарізаємо сало і відправляємо його на сковороду.
Картоплю ріжемо півкільцями, так би мовити «по-домашньому», і ретельно промиваємо холодною водою, використовуємо для цього друшляк і відставляємо.
Готові шкварки прибираємо, додамо їх в кінці, а в сковороду кладемо картоплю. Кришкою не накриваємо і смажимо до утворення золотистої скоринки. Часто заважати не варто, щоб не перетворити блюдо в картопляну кашу.
Поки картопелька смажиться підготуємо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник ж можна пропустити через часникодавку, але я дрібно рублю його ножем.
Як тільки картопля підрум’яниться, слід посолити (у разі якщо сало брали вже солоне, використовуємо менше солі), перемішати і викласти цибулю, накрити кришкою. Через 3-4 хвилин потрібно перемішати і спробувати на сіль. Далі смажимо під кришкою до готовності, періодично перемішуючи.
В цей час можна приготувати простий і легкий овочевий салат. Ідеальне доповнення до смаженій картоплі.
Вже майже готову картоплю додаємо часник і шкварки. Вогонь можна вимкнути. Накрити кришкою і дати картопельки ввібрати аромат часнику.
Готово! При подачі посипаємо свіжомеленим перцем. За бажанням можна додати свежею зелень.
Приємного апетиту.