Риба дуже корисна для нашого організму. І особливо вона поєднується з авокадо.
Інгредієнти
З основного: | |
філе палтуса – 1 кг чи інша риба | |
прянощі для риби – на смак | |
сухарики – для панірування | |
насіння кунжуту білі – на своє усмотрени | |
Для салату: | |
авокадо зрілий – 1 великий плід | |
фіолетовий цибулю – 1/4 головки | |
червоний перець чилі – 1/4 шт. подрібнений і дрібно нарізаний смужками | |
листя коріандру – ¼ склянки | |
Для салатної заправки: | |
оливкова олія – 2 столові ложки | |
часник – 1 зубчик дрібно порізаний або чавлений | |
лимон – 1 ч. ложка соку лимона | |
оцет – 1 ч. ложка | |
коричневий цукор – ½ ч. ложки |
Риба дуже корисна для нашого організму. І особливо вона поєднується з авокадо.
Той, хто не дуже любить рибу, може замінити цей продукт невеликими курячими шматочками. Вони так само обвалюються в кунжутного насіння і прянощах, потім обсмажуються на олії.
Покроковий рецепт
На поперечні шматки нарізати філе палтуса (або іншу рибу). Потім нарізану рибу приправити за своїм розсудом перцем, посолити. Змішати в неглибокій чашці панірувальні сухарі, прянощі для риби і кунжутне насіння. Обсипати рибу в приготовленої суміші. Смажити на розжареному маслі до утворення золотистої скоринки.
Після того як буде приготовлена риба в паніровці, можна зайнятися і приготуванням простого салату з авокадо.
Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку, очистити від шкірки, порізати кубиками. Червоний салатний цибулю почистити, порізати півкільцями. Дрібно порізати перець чилі.
Приготувати заправку для салату. Змішати в мисці 2 столові ложки оливкової олії, дрібно рубаний (або роздавлений за допомогою чеснокодавкі) часник, оцет, коричневий тростинний цукор і 1 чайну ложку соку лимона. Гарненько все перемішати.
Порізаний авокадо покласти в чашку, додати листя зелені і полити салат раніше приготовленої заправкою. За смаком посолити, Все перемішати.
На блюдо викласти смажену в паніровці рибу. Поруч викласти салат з авокадо. Приємного апетиту!