Салат з цвітної капусти з огірком і перцем

Салат з цвітної капусти з огірком і перцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Овочевий салат з цвітної капусти з незвичайною кисло – солодкою гірчичною заправкою.

Інгредієнти

Цвітна капуста – 200 г
Болгарський перець жовтий – 1 шт невеликий
Огірок свіжий – 1 шт середній
Сіль – за смаком
Для заправки:
Мед – приблизно 1 чайна ложка або за смаком
Лимонний сік – 1 столова ложка
Імбир – 1/ 2 чайної ложки
Оливкова олія – 2 столові ложки
Гірчиця французька (діжонська) – 1/ 2 чайної ложки
Перець чілі – на кінчику ножа
М’ята сушена – 1/ 2 чайної ложки

Як приготувати Салат з цвітної капусти з огірком і перцем

Вегетаріанський овочевий салат з цвітної капусти з незвичайною кисло – солодкою гірчичною заправкою доведеться за смаком для тих, хто дотримується дієти.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти.

Цвітну капусту відварити в злегка підсоленій воді. Воду з каструлі злити, залити капусту крижаною водою (це потрібно, щоб вона залишалася хрусткою). Готову капусту розібрати на суцвіття, великі шматки порізати подрібніше.

Огірок помити, порізати великими кубиками. Болгарський перець помити, видалити плодоніжку й насіння, також крупно порізати, як огірок.

Приготувати заправку до салату.
1 чайну ложку меду змішати з 1 столовою ложкою лимонного соку, перемішати до розчинення меду.

Імбир почистити, дрібненько порізати. Додати в заправку 1/2 чайної ложки порізаного імбиру, 2 столові ложки оливкової олії, 1/ 2 чайної ложки французької гірчиці, трохи перцю чілі і 1/ 2 чайної ложки сушеної м’яти. Все гарненько перемішати.

У глибоку чашу покласти порізані огірки, болгарський перець і цвітну капусту. Заправити салат медово-лимонним соусом, перемішати. Перекласти салат з цвітної капусти зі свіжим огірком і болгарським перцем на блюдо. Подавати до столу. Приємного апетиту!