Закуска-салат зі свіжих огірків і оселедця

Закуска-салат зі свіжих огірків і оселедця – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Невибагливий салат зі свіжих огірків і оселедця в сметані чудово підійде на святковий стіл. Таку закуску краще всього подавати порційно в стаканчиках і, обов’язково, охолодженою.

Інгредієнти

Желатин – 1 чайна ложка
Вода – 2 столові ложки
Цибуля ріпчаста – 1/2 головки
Кріп – невеликий пучок
Філе оселедця – 300 гр
Огірок свіжий – 2-3 шт.
Сметана – 2 столових ложки
Сіль – за смаком
Чорний перець – за бажанням

Як приготувати Закуска-салат зі свіжих огірків і оселедця

Салат зі свіжих огірків і оселедця в сметані чудово підійде на святковий стіл. Таку закуску краще всього подавати порційно в стаканчиках і, обов’язково, охолодженою.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти для салату з оселедця.

Желатин насипають у невеликий стаканчик, додають воду і «розпускають» на воді.

Ріпчасту цибулю обчищають і дуже дрібненько начищають.

Філе оселедця дрібно нарізують, попередньо видаливши кісточки.

Пару ложок сметани викладають в чашку. Додають желатин розчинився. Сюди ж додають дрібно порізаний кріп і раніше подрібнену цибулю.

Тепер нарізають огірочки. Кубики приблизно того ж розміру, що і рибка. Якщо шкірка у огірків товста, краще її зрізати. Отже, в чашку зі сметаною закинути філе оселедця і огірки, перемішати.

Салат з огірків і риби посолити і поперчити. З сіллю потрібно не переборщити, так як оселедець і так може бути дуже солоною. Викласти салат в стаканчики і відправити в холодильник на одну годину. Подавати до столу охолодженим. Приємного апетиту!