Салат Цезар з куркою

Салат Цезар з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжний, легкий і хрусткий салат Цезар з куркою ідеальний і в будні, і на святковому столі!

Інгредієнти

Куряча грудка – 2 шт
Салат Айсберг – 300 гр
Помідори – 1-2 шт
Чіабатта – 200 гр
Пармезан – 100 гр
Йогурт – 200 мл
Оливкова олія – 30 мл
Соєвий соус – 20 мл можна замінити на вустерський соус
Сіль – за смаком
Прованські трави – за смаком

Як приготувати Салат Цезар з куркою

Що став вже класикою і обов’язковою стравою практично у всіх закладах громадського харчування, салат Цезар не втрачає популярності. Однак приготувати це блюдо просто і в домашніх умовах. Адже інгредієнтів в салаті не так багато. Готується він на основі салатного листя, томатів і курки (креветок). Головна родзинка страви – соус. Саме він надає оригінальний смак. В наші дні рецептів соусу так багато, що мало хто робить його на основі збитого з оливковою олією свіжого яйця, як спочатку придумав це Цезар Кардіні, шеф-кухар з Мексики. У запропонованому рецепті соус робиться на основі натурального йогурту. І обов’язково використовуйте пармезан. Він, як і соус, пов’язує всі складові салату в єдине ціле.

Покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти для салату Цезар. Курячі грудки промити, натерти сіллю і прованськими травами. Запікати в духовій шафі 30-40 хвилин до готовності. Запечені курячі грудки соковитіше обсмажені на сковороді.

Чіабатту нарізати кубиками, посипати сіллю і прованськими травами. Збризнути оливковою олією і поставити в духову шафу. Підсмажити до золотистого кольору.

Салат айсберг нарізати не дуже дрібно. Викласти на дно великого салатника.

Помідори помити, нарізати кубиками, викласти зверху на айсберг. Курячу грудку розрізати на невеликі шматочки. Теж додати в салат.

Приготувати соус для салату Цезар з куркою. Для соусу змішати в глибокій мисці натуральний йогурт і оливкове масло. Туди ж додати соєвий соус, прованські трави. Добре перемішайте, спробуйте на смак. Якщо потрібно, посоліть.

Додайте в салат з куркою пшеничні сухарики. Полийте весь салат заправкою. Зверху посипте все натертим пармезаном. Салат Цезар готовий. Приємного апетиту!