Порційний салат «Оселедець під шубою» з яблуком без яєць (пісний)

Листковий салат «Оселедець під шубою» – чудовий овочевий салат з слабосоленої оселедцем і кислим яблуком.

Інгредієнти

Філе слабосоленої оселедця – 1 частина
Картопля – 1 частина
Зелене яблуко – 1 частина
Морква – 1 частина
Буряк – 1 частина + 1/2 для прикраси
Салатний цибулю – жменя
Майонез пісний – 50 мл
Розмарин – для прикраси

Як приготувати Порційний салат «Оселедець під шубою» з яблуком без яєць (пісний)

Всі звикли їсти «Оселедець під шубою» в класичному варіанті. Пропоную трохи змінити рецепт і спробувати приготувати цей листковий салат без додавання яєць з зеленим кисленьким яблучком.

Покроковий рецепт

Підготувати всі необхідні інгредієнти. Для початку, відварити овочі: морква, буряк (краще брати невеликого розміру) і картоплю. Готовність овочів перевіряємо вилочкою. Можливо, картоплю і моркву можна витягнути, а от буряк ще трохи поварити.

Готові овочі опустити в крижану воду на 5-10 хвилин. Потім витягнути з води, почистити і натерти на дрібній тертці. (Половинку буряків відкласти на прикрасу).

Яблуко натерти на крупній тертці. Ріпчасту цибулю почистити і дрібненько посікти. Філе слабосоленої сіли порізати на дрібні шматочки.

Приступимо до складання салату. На плоску тарілку встановити кулінарне кільце (ви легко можете його зробити з пластикової пляшки, зрізу вершечок і денце).

Так як салат листковий, спочатку викладаємо філе оселедця, утрамбовується і зверху присипаємо трохи цибулею. Змащуємо майонезом.
2-й шар – терта картопля. Цей шар змащуємо майонезом.
3-й шар – терте яблучко (краще використовувати зелене, кисле яблуко), майонез.
4-й шар – терта морква, майонез.
5-й шар-тертий буряк, майонез.

Відкладену половинку буряків нарізаємо тонкими пластинами і збираємо гуртки у формі трояндочки. Спочатку бутон, а потім обертаємо навколо іншими заготовками. Щоб трояндочка краще стояла, низ підрізати ножем.

Дивіться також:  Картопляна запіканка з грибами

Прикрасити нашу «Оселедець під шубою» трояндою і гілочками розмарину. Тепер найкраще салат прибрати в холодильник для просочення на кілька годин. Подавати до столу в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!