Картопляне пюре з молоком (терте)

Картопляне пюре з молоком (терте) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопляне пюре, приготовлене цікавим способом.

Інгредієнти

картоплин середніх розмірів – 6 бульб
Молоко – приблизно 2/3 склянки
Вершкове масло – столова ложка
Сіль – за смаком

Як приготувати Картопляне пюре з молоком (терте)

Смачне картопляне пюре з молочком. Знадобляться картопля, молоко, масло, сіль.

Покроковий рецепт

Попередні приготування:
Спочатку ретельно промиваємо картоплю, незважаючи на те, що пізніше будемо її чистити. Після цього чистий картопля складаємо в каструлю з холодною водою і посипаємо сіллю. Потім ставимо каструлю на плиту газову (або те, що її замінює) і варимо до готовності.

Готуємо.
Коли картопля звариться, потрібно злити воду і швиденько звільнити картоплю від шкірки. Обов’язково це зробити, поки картопля гаряча, бо після очищення її потрібно протерти через решето (або щось подібне). Робити тільки так!

Якщо картопля охолоне, результат буде зовсім іншим. Після того, як протерли весь картоплю, додаємо до нього ложку вершкового масла і, якщо потрібно, повторно солимо.

Ретельно перемішуємо, після чого потихеньку доливаємо до картопля молоко, яке тільки що вскипятили.

Молоко ллємо, поки не отримаємо пюре потрібної нам консистенції. Наше пюре з картоплі готово!