Підготувати всі необхідні інгредієнти. Для початку, відварити овочі: морква, буряк (краще брати невеликого розміру) і картоплю. Готовність овочів перевіряємо вилочкою. Можливо, картоплю і моркву можна витягнути, а от буряк ще трохи поварити.
Готові овочі опустити в крижану воду на 5-10 хвилин. Потім витягнути з води, почистити і натерти на дрібній тертці. (Половинку буряків відкласти на прикрасу).
Яблуко натерти на крупній тертці. Ріпчасту цибулю почистити і дрібненько посікти. Філе слабосоленої сіли порізати на дрібні шматочки.
Приступимо до складання салату. На плоску тарілку встановити кулінарне кільце (ви легко можете його зробити з пластикової пляшки, зрізу вершечок і денце).
Так як салат листковий, спочатку викладаємо філе оселедця, утрамбовується і зверху присипаємо трохи цибулею. Змащуємо майонезом.
2-й шар – терта картопля. Цей шар змащуємо майонезом.
3-й шар – терте яблучко (краще використовувати зелене, кисле яблуко), майонез.
4-й шар – терта морква, майонез.
5-й шар-тертий буряк, майонез.
Відкладену половинку буряків нарізаємо тонкими пластинами і збираємо гуртки у формі трояндочки. Спочатку бутон, а потім обертаємо навколо іншими заготовками. Щоб трояндочка краще стояла, низ підрізати ножем.
Прикрасити нашу «Оселедець під шубою» трояндою і гілочками розмарину. Тепер найкраще салат прибрати в холодильник для просочення на кілька годин. Подавати до столу в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!