Ароматна і неймовірно смачна салака з лимоном здивує хрустку текстуру і цікавим цитрусовим смаком. Блюдо просте в приготуванні, ситне і смачне.
Інгредієнти
Салака – 300 г | |
Лимон – 1/2 шт. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Чорний перець – 1/2 ч. л. | |
Борошно житнє – 100 г |
Ніжна, соковита салака в хрусткому клярі стане відмінною закускою до прохолодних напоїв, грінок і різноманітним гарнірів. Блюдо зовсім просте в приготуванні і складається з мінімуму компонентів. Приготувати таку страву можна як до повсякденного трапези, так і для подачі до футбольного матчу.
Покроковий рецепт
Для початку, потрібно підготувати інгредієнти для приготування страви. Салаку потрібно перебрати і вимити, по можливості – рибку випатрати. Обсушити продукт з допомогою кухонних паперових рушників, щоб кляр залишався хрустким після обсмажування.
Посолити поперчити і ретельно салаку. Натерти рибку складовими і залишити на п’ять хвилин. За цей час риба добре просолится і знайде належний смак.
Вичавити сік з половинки лимона рибу. Перемішати і залишити заготівлю ще на п’ять хвилин. Можна також додати й цитрусову цедру. За цей час риба стане м’якше, ніжніше і придбає цікаву кислинку і лимонний аромат.
Обваляти замариновану рибу в суміші спецій за смаком і житнього борошна.
Розжарити сковороду, влити олію, якісно прогрів її. Обсмажити балтійську оселедець з двох сторін. Процес варто здійснювати на невеликому вогні, щоб риба добре пропеклась.
Як тільки салака підрум’яниться – можна прибирати рибку з вогню!
Подавати ароматну балтійську оселедчик з рубаним лимоном до столу! Така страва стане відмінною закускою до пива і доповненням до картопляного гарніру. Приємного апетиту!