Смажена салака з лимоном

Смажена салака з лимоном – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматна і неймовірно смачна салака з лимоном здивує хрустку текстуру і цікавим цитрусовим смаком. Блюдо просте в приготуванні, ситне і смачне.

Інгредієнти

Салака – 300 г
Лимон – 1/2 шт.
Сіль – 1 ч. л.
Чорний перець – 1/2 ч. л.
Борошно житнє – 100 г

Як приготувати Смажена салака з лимоном

Ніжна, соковита салака в хрусткому клярі стане відмінною закускою до прохолодних напоїв, грінок і різноманітним гарнірів. Блюдо зовсім просте в приготуванні і складається з мінімуму компонентів. Приготувати таку страву можна як до повсякденного трапези, так і для подачі до футбольного матчу.

Покроковий рецепт

Для початку, потрібно підготувати інгредієнти для приготування страви. Салаку потрібно перебрати і вимити, по можливості – рибку випатрати. Обсушити продукт з допомогою кухонних паперових рушників, щоб кляр залишався хрустким після обсмажування.

Посолити поперчити і ретельно салаку. Натерти рибку складовими і залишити на п’ять хвилин. За цей час риба добре просолится і знайде належний смак.

Вичавити сік з половинки лимона рибу. Перемішати і залишити заготівлю ще на п’ять хвилин. Можна також додати й цитрусову цедру. За цей час риба стане м’якше, ніжніше і придбає цікаву кислинку і лимонний аромат.

Обваляти замариновану рибу в суміші спецій за смаком і житнього борошна.

Розжарити сковороду, влити олію, якісно прогрів її. Обсмажити балтійську оселедець з двох сторін. Процес варто здійснювати на невеликому вогні, щоб риба добре пропеклась.

Як тільки салака підрум’яниться – можна прибирати рибку з вогню!

Подавати ароматну балтійську оселедчик з рубаним лимоном до столу! Така страва стане відмінною закускою до пива і доповненням до картопляного гарніру. Приємного апетиту!