Смажені пиріжки з капустою

Смажені пиріжки з капустою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У миску просіваємо борошно пшеничне. Процес просіювання позбавить борошно від непотрібних частинок, а заодно наситить її киснем. Відразу в просіяне борошно додаємо сухі активовані дріжджі, по чайній ложці солі і цукрового піску.

Введені сипучі інгредієнти для тіста перемішуємо ложкою, в центрі роблячи поглиблення. У утворилося поглиблення розбиваємо одне куряче яйце.

Слідом невеликими порціями починати вливати молоко. Зверніть увагу, що молоко для замісу тіста повинно бути теплим (не більше 35 градусів).

Починаємо замішувати для домашніх пиріжків тісто. На виході воно не повинно липнути до рук.

Тісто для пиріжків накриваємо харчовою плівкою, на якій робимо 2-3 надкола. Чашу з тестом ставимо в тепло для підйому.

Поки тісто «піднімається», зробимо начинку. Дрібно шаткуємо капусту, подрібнюємо на тертці моркву, дрібно рубаємо цибулю. Інгредієнти для начинки переправляємо на сковороду в розігріту олію (30 мл). Перемішуємо інгредієнти, присмачуючи сіллю і спеціями.

Тушкуємо капусту з овочами до повної готовності. Якщо капуста недостатньо соковита, то при гасінні трохи вливаємо на сковороду води. Готову капустяну начинку для пиріжків остуджуємо.

Ось як піднялося наше тісто для капустяних пиріжків.

Тісто ділимо на шматочки-кульки. Кожен шматочок розгортаємо в тонкі коржі.

На кожну таку корж викладаємо по 1,5 столових ложки приготованої капустяної начинки.

Защипуємо краю пиріжків.

У сковороду вливаємо олію. Добре розігріваємо його. Перекладаємо підготовлені пиріжки на сковороду для смаження. Як тільки пиріжки підрум’яняться з одного боку, перевертаємо їх.

Готові пиріжки після сковороди рекомендується викладати на паперові рушники, щоб видалити надлишки масла. Смачні домашні пиріжки на сковороді з капустою готові! Приємної вам трапези!