Смажені пиріжки з картоплею і курячою печінкою

Смажені пиріжки з картоплею і курячою печінкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Порадують всіх членів сім’ї

Інгредієнти

борошно – 1 кг
яйця – 2 шт
кефір – 1 склянка
сіль – за смаком
цукор – 3 ст. л
сода – 1 ч. л
оцет – 1 ст. л
картопля – 6 шт
печінка – 0.5 кг
цибуля – 1 шт
спеції – за смаком
п. масло – для смаження

Як приготувати Смажені пиріжки з картоплею і курячою печінкою

Найпростіший рецепт пиріжків, який я пробувала. Тісто на кефірі, начинка з картоплі з печінкою – ідеальний варіант для любителів смажених виробів з тіста.

Покроковий рецепт




Першим етапом буде приготування начинки. Поки вона буде готуватися , знайдеться час і для тесту.
Для начинки потрібно:
1)почистити, помити, порізати на брусочки і поставити варити картоплю з додаванням солі;
2)почистити від плівок, перемолоти на м’ясорубці або в блендері печінку;
3)нашаткувати дрібно цибулю і обсмажити його з печінкою до готовності;
4)зробити з вареної картоплі пюре, об’єднати його з печінкою.
Начинка для пиріжків готова! Даємо їй повністю охолонути. Якщо цього не зробити, гарячий картопляно-печінковий фарш зробить дірку в заготовці з тіста.







Другий етап – підготовка тесту. Це тісто дуже просте. Для нього в глибокому посуді змішуємо яйця з цукром і спеціями. До цієї суміші додаємо соду, гашену оцтом. Сюди ж додаємо весь кефір кімнатної температури. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Останнім інгредієнтом буде мука. Додаємо її поступово, щоб тісто не стало занадто крутим. Борошно бажано при додаванні просіяти, насичуючи тісто киснем. Спочатку замішуємо ложкою, а коли консистенція стане щільною, домішують руками. Не варто перестаратися з вимішуванням. Тісто має бути м’яким. Для того щоб перевірити його готовність потрібно сформувати з тіста кульку і пальцем натиснути на нього, якщо заглиблення від пальця зникло (отпружинило), значить тісто готове.




Останній етап – це формування пиріжків і їх обжарювання. Для того, щоб сформувати пиріжечки однакової форми і розміру найкраще тісто розкачати і видавити однакові заготовки. Це процес досить трудомісткий. Якщо немає на нього часу я рекомендую розкачати з шматка тіста джгутик, його розділити на однакові брусочки і з кожного бруска, продавивши пальцями посередині, сформувати коржик. На її середину викласти начинку, защипнути краю. Сформувати з заготівлі пиріжок. Викласти виріб на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажувати пиріжечки з двох сторін до золотистого кольору. Блюдо готове. ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!!